Är det värt att ha en IPTV-enhet istället för en kabelabonnemang?

Ankomsten av Internet har förändrats som vårt sätt att relatera i olika miljöer. Prata, relatera, köpa föremål, arbeta. Allt detta påverkades av uppkomsten av ny teknik. Handlingen att titta på TV, naturligtvis, var också påverkad.

Hastighet har förändrat profilen för konsumenter, som kräver mer och mer kvalitet när du tittar på ett program på TV, samt föredrar ett bredare utbud av innehåll. Det är värt att komma ihåg att flera streamingplattformar delar tv-publiken, som inte längre är suverän i hemmen.

Dessutom började konsumenterna i allt högre grad välja interaktiva tjänster, där de kunde interagera mer med programmeringen av sina kanaler, och besluta om vad de vill titta på och även när de kommer att göra det, till exempel.

Alla dessa villkor har sporrat uppkomsten av IPTV, som fungerar som korsningen av en TV-tjänst med bredbandsinternet. Istället för att ta emot tv-signalen via kabelns antenn eller kabel får du den via internet.

För att använda en sådan tjänst behöver du en omvandlare, som kommer att omvandla signalen som tas emot via Internet så att den kan ses på skärmen. Enligt rapporter kräver IPTV-tjänsten en internetanslutning på minst 4 Megas, så att ditt bredband inte äventyras.

I diskussionsforum är det normalt att hitta den fråga som berättigar till denna text. IPTV eller kabel-TV? Många människor som bor utanför Brasilien, till exempel, missar nationella kanaler. Andra söker fotbollsmatcher från utlandet. Filmkanaler visas också ofta bland frågorna.

En annan fråga är priserna: en MXQ Pro 4K, som har bra bildkvalitet, kan hittas för R $ 319,00. Men priserna varierar: De kan gå från R $ 119,00 till R $ 990,00. Det vill, förbered fickan.

För närvarande använder flera företag IPTV-teknik för att sända program, filmer och sportevenemang lagligt från insamling av abonnemangplaner. Denna marknad, förresten, har vuxit mycket under de senaste åren från tillväxten av tjänster som Netflix och Amazon Prime Video.

Men vi måste ändå vara medvetna om eventuella olagligheter. Många kanaler, särskilt kabel-TV, har sina egna regler för att köra sina scheman. Skada dessa fördrag kan medföra juridiska problem. Håll ögonen öppna!