Är den elektroniska cigaretten bra eller dålig?

Den vanligaste frågan om allt som vi ständigt hjälper till att lösa.

Vaping är utan tvekan den bästa terapin som finns för att sluta röka.

Till skillnad från farmaceutiska terapier som piller, tuggummi eller fläckar som bara fokuserar på nikotinberoende, uppfyller vaping samma premiss för att leverera nikotin i de vätskor som konsumeras. Men de erbjuder också känslan av inandning och utandning och det är just detta som gör all skillnad i världen.

Mer än 90% av rökarna gör det på grund av ångest. Vaping genom att följa samma “ritual” för att ta något i munnen, att andas in och utandas, håller sig borta ångest hos dem som vill sluta röka och det är just av den anledningen att det fungerar.

Så mycket så, att de som bestämmer sig för att sluta nikotin, behåller användningen av den elektroniska cigaretten med vätskor med 0mg nikotin för att lugna ångest. Du kan köpa denna ejuice på dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se.

Ingen inandning av partiklar i våra lungor förutom ren luft är helt oskyldig, men vad händer om vi vet från olika studier runt om i världen är att vaping är minst 95% hälsosammare eller mindre dåligt än tobak.

I själva verket i Storbritannien ordinerar läkare dem till rökare att ge upp tobak och det anses vara den viktigaste folkhälsouppfinningen av seklet.

Vaping MOD har bara en tusendel av riskerna med rökning och ger också betydande positiva hälsoeffekter för dem som ger upp tobak till förmån för vaping.

Enbart e-cigaretter i Förenade Kungariket bidrar till att mer än 20 000 personer per år slutar tobak. Många testar någon av dessa juicer: Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice!

Tusentals rökare tror felaktigt att vaping är lika illa som att röka och mer än 40% har inte ens provat en elektronisk cigarett.

Det finns mycket offentlig desinformation om nikotin. Endast 10% av världens befolkning förstår att de flesta hälsorisker som orsakas av tobak inte beror på nikotin.

I England går varje minut en person in på sjukhuset för tobaksrelaterade problem. Att enbart i detta land motsvarar 79 000 dödsfall per år.

Om du vill veta mer om detta ämne kan du besöka den brittiska regeringens portal.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.