Tonåringar som använder e-cigaretter är nästan fem gånger större risk att röka tobak senare i livet, studie finner

Ungdomar som använder e-cigaretter är nästan fem gånger större risk att gå på att prova tobak, forskning som publicerades i går säger.

Studien lägger till betydande bevis för teorin att “vaping” kan vara en inkörsport till rökning cigaretter.

Många hälsoexperter ser Vape.se som ett avgörande verktyg i kampen mot tobak och folkhälsa England har upprepade gånger godkänt enheterna.

Men andra är oroade över olösta säkerhetsproblem och deras användning av ungdomar.
Ungdomar som använder e-cigaretter är nästan fem gånger större risk att gå på att prova tobak, forskning som publicerades i går säger. Studien lägger till betydande bevis för teorin att ¿vaping¿ kan vara en inkörsport till rökning cigaretter. (Arkivbild)
+2

Ungdomar som använder e-cigaretter är nästan fem gånger större risk att gå på att prova tobak, forskning som publicerades i går säger. Studien lägger till betydande bevis för teorin att “vaping” kan vara en inkörsport till rökning cigaretter. (Arkivbild)

Skolbarn i England är nu mer benägna att ha provat e-cigaretter än traditionella cigaretter. Mer än en av tre 15-åringar har använt enheterna trots att det har varit olagligt att sälja dem till personer under 18 år sedan oktober 2015.

Forskningen, som leds av forskare vid University of Bristol, kombinerade resultaten av 17 studier för att undersöka om icke-rökare som provat e-cigaretter var mer benägna att gå vidare till tobak.