Upplyftande street art hjälper till att samla in pengar till east Kent välgörenhet

Betongplattor dekorerade av en mamma Från Dover har höjt £ 350 för pilgrimer Hospices.

Förra påsken tog Vicky Thomas, från River, Kent, lite ledigt arbete att spendera med sina döttrar Millie och Evie för att tjäna pengar.

Under lockdown satte folk regnbågsritningar i sina fönster för att tjäna pengar och stödja NHS. Men eftersom Vickys hus ligger tillbaka från vägen bestämde hon sig för att dekorera en beläggningsplatta och lägga ut den på framsidan istället.

Hon sa::

“Jag bestämde mig för att bli kreativ och drog en nallebjörn med slogan “isär men aldrig ensam” och satte den i slutet av vår väg, som är en populär hund vandringsled.”

Folk älskade tjäna pengar då plattan och projektet eskalerade.

Med hjälp av emulsions-och akrylfärger började Vicky måla upplyftande mönster på betongplattor kvar från något byggnadsarbete.

Efter ett antal förfrågningar och förslag skapade hon också plattor som hyllade företag som hjälpte samhället under krisen.

Dessa inkluderade en Banksy-stil Sjuksköterska placeras utanför byn apoteket, och en annan utanför postkontoret som ett tack till alla hårt arbetande posties.

Byn kom bakom hela projektet och ville se till att några av plattorna kvarstod i byn efter lockdown.

Vicky sa: “River Parish Council frågade om de kunde hålla några i utbyte mot en välgörenhetsdonation som jag tyckte var en bra idé att tjäna pengar.”

35 handplockade plattor är nu under lås och nyckel, väntar på att monteras i floden rekreation marken.

Community fundraising manager Karen Kenward sade: “Vi är fortfarande här och fortfarande ta hand om patienter på våra avdelningar och i sina hem, och kommer att vara där för nästa person som behöver oss.

“Vicky och det lokala samhället ger löpande donationer som gör det möjligt för oss att fortsätta vårt viktiga arbete. Tack Vicky för att du är så kreativ och tänker på oss vid så svåra tider för alla.”